Home Biografie Composities Pianoles Tarief Agenda Contact Corona-protocol

afbeelding klaproos in aquarel    Piano-Onderwijs De Klaproos Den Haag

Biografie

foto Marrit buiten bij de studio Marrit van der Weij is componist, pianist en pianodocent. Sinds 2002 heeft ze haar eigen lespraktijk "Piano-Onderwijs De Klaproos" in Den Haag. Ze geeft les aan kinderen (vanaf 6 jaar) en volwassenen, van beginners tot vergevorderden. De lessen worden gegeven in de Nederlandse of Engelse taal.

Marrit improviseert aan de piano en uit haar improvisaties ontstaan composities die ze vastlegt. Ze laat zich inspireren door de alledaagse dingen om zich heen: verschillende gemoedstoestanden, de mensen om haar heen, de reizen die ze maakte en kunst en schilderijen. De composities gebruikt ze vervolgens weer om opnieuw mee te improviseren.

Als pianist treedt Marrit op als solist en ze vormt een hobo-piano duo met hoboïste Irma Kort.
Irma Kort

Opleiding:
Marrit studeerde piano bij Ben Smits, Danièle Dechenne en Ellen Corver en behaalde in 2002 haar diploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tijdens haar studie volgde ze Masterclasses bij Gyorgy Sandor, Abbey Simon en Gyorgy Kurtag. Ze behaalde een aantal prijzen voor optredens tijdens het Prinses Christina Concours.

Marrit heeft een bijzondere belangstelling voor de verschillende lesmethodieken in het muziekonderwijs. Zo slaagde zij in 2011 voor de cursus "Being an effective teacher" en in 2012 voor de cursus:"Short- medium- and long term planning" van the ABRSM in Engeland. In 2012 volgde ze de Masterclass "Kodály in het Muziekonderwijs" van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

In 2014-2015 volgde Marrit de jaartraining 'Vrij Spel' aan de improvisatie academie van Robijn Tilanus in Amsterdam. In 2016-2017 deed ze het vervolg hierop: de opleiding tot improvisatiecoach. In juni 2017 sloot ze deze opleiding af met het diploma Improvisatiecoach.

Eerdere werkzaamheden:
Van 2012 t/m 2016 was Marrit voorzitter van de vakjury van het Florence Muziek Concours in Den Haag. Naast het voorzitterschap deed zij ook de organisatie van de jurering en de programmering van het concours.

Ze gaf pianoles op de muziekscholen van Nootdorp en Leiden, was als docent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en verzorgde in opdracht van het Koorenhuis lessen voor het muziekplan van het Segbroekcollege in Den Haag. Ook was ze jarenlang als docent verbonden aan het Malcolm Davies Music Centre van The International School in Den Haag.